همایش روز جهانی تالاب ها در روستای کافتر از توابع شهرستان اقلید

همایش روز جهانی تالابها در روستای کافتر از توابع شهرستان اقلید بر بستر خشکیده و داغدیده تالاب کافتر برگزار شد.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر همایش روز جهانی تالاب ها در روستای کافتر از توابع شهرستان اقلید

به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، این مراسم، با دبیری انجمن اندیشه نیکان طبیعت زاگرس در دو بخش تخصصی و فرهنگی با حضور مرادی کهواده، رئیس اداره تالاب های حفاظت محیط زیست فارس، مسئولین شهرستانی و محلی، جوامع محلی، دانش آموزان، مدیران و مربیان برگزار شد.

مرادی در این مراسم با بیان اینکه تالاب‌ها به قدری دارای اهمیت هستند که در تقویم جهانی روزی برای آنها در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: بحران آب چنان برای جامعه کنونی ما مهم شده است که بسیاری از مسوولان و دانشگاهیان را برای یافتن راه نجات تالابها به تکاپو انداخته است.

رئیس اداره تالاب های حفاظت محیط زیست فارس، خاطرنشان کرد: کنوانسیون رامسر با حضور ۱۶۹ کشور تشکیل شد تا با برنامه‌ای صحیح بتوانند از تالاب‌ها محافظت کنند. عمق ۱۰۰ تا ۲۰۰ متری خاک تالاب‌های خشک شده، ذخیره‌گاه ژنتیکی مناسبی است که میتوان از آن به منظور تحقیقات علمی استفاده کرد.

تالاب کافتر از جمله آبگیرهای مهم استان فارس است که متاسفانه در سالهای اخیر به خشکی گرایید، که باید از همه ظرفیت های فرهنگی برای ترویج آموزه های حفاظت از تالابها بهره گیری کرد.

علی بخش نجاتی رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اقلید نیز در حاشیه این نشست بر لزوم اهمیت دادن به حفظ تالاب به عنوان یک امانت الهی و نگهداری از آن برای نسل های آتی تاکید کرد و گفت: از حدود ۲۰۰ هزار سال گذشته به این سو، رودها ایجاد شده است و در زمانی که همه احساس خشکسالی کرده‌اند انسانها بستر رودها را تصرف کرده و خانه ساخته‌اند که البته در زمان بارشها، رودها راه خود را پیدا می‌کنند و گاهی شاهد اتفاقات دلخراشی مانند سیل می‌شویم.

جمشیدی بخشدار مرکزی شهرستان اقلید نیز ضمن برشمردن آثار مهم آموزشی و فرهنگی بر ادامه مقوله مباحث آموزشی و فرهنگی تاکید کرد و افزود: مبحث آموزش و فرهنگ سازی برای آینده بسیار مهم و مفید است.هم چنین از تلاشهای تشکلهای محیط زیستی با این هدف تقدیر و تشکر کرد.

سیدضیاء شریفی دبیر انجمن اندیشه نیکان طبیعت زاگرس شهرستان اقلید و دبیر همایش نیز با تشکر از حضور مردم و مسئولان در این جلسه و ارائه تاریخچه مختصری از علت نامگذاری روز تالابها بر ضرورت اشائه فرهنگ محفظ محیط زیست و منابع طبیعی تاکید کرد.

میرزایی دبیر انجمن دوستدارن زاگرس سبز سرحد و اقلید هم ضمن یادآوری ایام حیات و نشاط تالاب کافتر و یادآوری خاطرات گذشته تالاب، اشاره ای به تاریخچه نامگذاری روز جهانی تالاب ها کرد.

برگزاری مسابقه نقاشی و نمایشگاه کتاب با موضوع تالاب و محیط زیست از طرف نهاد کتابخانه های عمومی شهرستان اقلید از دیگر برنامه های این نشست بود.

در این نمایشگاه تعداد زیادی کتاب مربوط به حفظ آب، حفظ محیط زیست، پسماند، کتابچه های آموزشی تالابهای ایران، حیات وحش ایران و عناوین مختلف دیگری عرضه شده است.

برگزاری مسابقه نقاشی که همیشه داوطلبان بسیاری دارد و مورد توجه و نشاط کودکان در برنامه شد.