برنامه های ترامپ

از پکن تا ریاض / طرح ترامپ برای تسلط ایالات متحده

انتظار می رود ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری خود موضع سخت تری در قبال چین اتخاذ کند.چین به دلیل سیاست های آمریکا در دوران بایدن، اختلالات مرتبط با کووید و چالش های داخلی، از نظر اقتصادی ضعیف تر وارد دومین دوره ریاست جمهوری ترامپ می شود.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر از پکن تا ریاض / طرح ترامپ برای تسلط ایالات متحده

به گزارش گروه اقتصاد گزارش خبر_بین الملل، ترامپ احتمالاً توافقنامه آبراهام را با هدف عادی سازی روابط بین اسرائیل و کشورهای عربی و در عین حال مقابله با نفوذ ایران در منطقه تقویت خواهد کرد.

لفاظی دیپلماتیک چین از زمان راه‌اندازی پروژه «یک کمربند، یک جاده» در سال 2013 هر چه بوده است – که در سال 2016 به طور رسمی به انگلیسی ترجمه شد و بر اساس اصرار پکن به «ابتکار کمربند و جاده» و به عنوان یک پروژه همچنان برای به چالش کشیدن ایالات متحده به عنوان ابرقدرت پیشرو در جهان باقی مانده است.

جو بایدن به خوبی از این موضوع آگاه است و دونالد ترامپ نیز زمانی که برای اولین بار در سال 2017 به سمت ریاست جمهوری رسید. این بار هم از استراتژی قبلی او و هم از استراتژی بایدن.

ترامپ در دوره قبلی ریاست‌جمهوری خود به‌خاطر برخورد با چین – و به‌ویژه رهبر آن، شی جین پینگ – به‌طور خصوصی توسط برخی از اعضای بسیار ارشد دولتش و حزب جمهوری‌خواه مورد انتقاد قرار گرفت. جدی‌ترین این اتهامات، آن چیزی بود که بعداً توسط جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق ترامپ، علنی شد و گفت که رئیس‌جمهور وقت «از ملاحظات امنیتی برای تجارت دست برداشت».

یک مورد قابل توجه اولیه در این زمینه، لغو تقریباً کامل تحریم های سختگیرانه ایالات متحده بود که علیه شرکت مخابرات چینی ZTE به دلیل ارتکاب نقض عمده و مکرر تحریم های ایالات متحده علیه ایران و کره شمالی اعمال شد. به گفته بولتون، پس از یک

تماس تلفنی خصوصی با رئیس‌جمهور شی - که در آن مشخص شد شی به ترامپ گفته است که اگر تحریم‌ها علیه ZTE را کاهش دهد، "یک لطفی به او بدهکار است" - ترامپ دقیقاً همان چیزی را انجام داد که شی خواسته بود.

بلافاصله پس از انجام این کار، ترامپ در توییتی نوشت: رئیس جمهور شی چین و من با هم کار می کنیم تا به شرکت بزرگ تلفن چینی ZTE راهی برای بازگشت سریع به تجارت بدهیم.

بسیاری از مشاغل در چین از دست رفت. به وزارت بازرگانی دستور داده شده که این کار را انجام دهد!» همانطور که بولتون در کتاب خود در مورد اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ می گوید : «از چه زمانی ما شروع به نگرانی در مورد مشاغل در چین کردیم؟».

دقیقاً همان روش چاپلوسی شخص ترامپ و سپس ارائه تعهد مبهم از سوی چین به خرید بیشتر محصول یا محصول دیگر از ایالات متحده، دوباره توسط شی جینپینگ مورد استفاده قرار گرفت تا ترامپ را از اعمال تحریم‌های سریع، کامل و غیرقابل برگشت علیه شرکت دیگری که دیده شده است، باز دارد. توسط جامعه اطلاعاتی ایالات متحده به عنوان یک عملیات جمع آوری اطلاعات چینی که تحت پوشش یک شرکت مخابراتی، هوآوی، کار می کند.

اغلب تصور می‌شود که با توجه به اینکه حزب جمهوری‌خواه کنونی به دلخواه ترامپ شکل گرفته و اکنون سنا، مجلس نمایندگان و دادگاه عالی را در دست دارد، رئیس‌جمهور جدید نمی‌تواند به چنین انتقاداتی اهمیتی دهد. این ممکن است درست باشد، اما او به هر حال ناچار است به افکار و سیاست های کشورش توجه کند. چرا که نمی خواهد اشتباهات گذشته را تکرار کند. هفته گذشته یک منبع ارشد سابق در اولین دولت ریاست جمهوری ترامپ گفت: «او واقعاً معتقد است که آمریکا بزرگترین کشور جهان است، می‌خواهد همینطور بماند و کاری انجام نخواهد داد که موقعیت آمریکا را زیر سوال ببرد».