توسط اعضای تیم دیسپاچینگ شرکت برق منطقه ای فارس،

بررسی و بازدید از سیمولاتورسیستم های قدرت دانشگاه صنعتی شیراز

با هماهنگی بخش بازیابی در دیسپاچینگ جنوب، تیم دیسپاچینگ شرکت برق منطقه ای فارس از نزدیک با سیمولاتور سیستم های قدرت دانشگاه صنعتی شیراز که یک ابزار آموزشی و تحقیقاتی پیشرفته است و قابلیت‌های مناسبی در شبیه‌سازی شبکه‌های قدرت و بررسی عملکرد پایدار آنها در شرایط مختلف فراهم می‌کند ، آشنا شدند.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر بررسی و بازدید از سیمولاتورسیستم های قدرت دانشگاه صنعتی شیراز

به گزارش خبرنگاران گروه صنعت و تجارت گزارش خبر، تیم دیسپاچینگ این شرکت از سیمولاتور سخت‌افزاری سیستم قدرت در دانشگاه صنعتی شیراز بازدید کرد.

محمد داود مجیدپور مدیر امور دیسپاچینگ و منطقه جنوب یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های این سیمولاتور را قابلیت مدل‌سازی یک نیروگاه تولید برق به همراه ترانسفورماتور بلافصل دانست و گفت: این ویژگی امکان شبیه‌سازی و بررسی سناریوهای مختلف مرتبط با بهره‌برداری نیروگاه و تعامل آن با شبکه بالادستی را فراهم می کند.

قابلیت سنکرون‌سازی با شبکه بالادستی

وی افزود: این سیستم قابلیت سنکرون‌سازی با شبکه بالادستی را دارد که برای بررسی پایداری و نحوه سنکرون کردن نیروگاه‌ها با شبکه برق سراسری بسیار مفید بوده و برای همکارانی که قصد دارند با چالش‌های واقعی در بهره‌برداری از نیروگاه‌ها و حفظ پایداری سیستم قدرت آشنا شوند، بسیار ارزشمند است.

مدیر امور دیسپاچینگ منطقه جنوب ادامه داد: این سیمولاتور دارای ۷ خط با سطوح ولتاژ و طول‌های مختلف است که این خطوط برای مطالعه و شبیه‌سازی رفتار شبکه در شرایط مختلف از جمله افت ولتاژ، اضافه ولتاژ، جریان‌های هجومی و شرایط بار سنگین کاربرد دارد.

این خطوط امکان بررسی و تحلیل شرایطی که ممکن است در یک شبکه واقعی رخ دهد را فراهم می‌کند و به کاربران اجازه می‌دهد تا نحوه مدیریت شبکه در شرایط بحرانی را در محیطی ایمن و کنترل‌شده یاد بگیرند.

امکان تحلیل رفتار سیستم تحت شرایط مختلف

مرتضی شیخ کارشناس بازیابی شبکه دیسپاچینگ منطقه جنوب با بیان اینکه در بخش بارگذاری، این سیمولاتور دارای بسته های بار با ترکیبی از بارهای مقاومتی، سلفی و خازنی است که با رنج‌های مختلف طراحی شده‌اند، تصریح کرد: این بارها امکان تحلیل رفتار سیستم تحت شرایط مختلف بار را فراهم می‌کنند.

وی گفت: برای مثال، بارهای مقاومتی برای شبیه‌سازی مصرف خانگی و صنعتی معمولی مناسب هستند، در حالی که بارهای سلفی و خازنی برای شبیه‌سازی بارهای صنعتی با رفتارهای غیرخطی یا بارهایی که تأثیرات ویژه‌ای بر پایداری شبکه دارند، مفید هستند.

بهره مندی از سیستم پیشرفت حفاظت

شیخ افزود: سیمولاتور مذکور همچنین مجهز به سیستم‌های پیشرفته حفاظتی ساخت شرکت ABB است که شامل رله‌های حفاظتی پیشرفته و سایر تجهیزات حفاظتی می باشد.

این سیستم‌ها از شبکه در برابر خطاهای الکتریکی مانند اتصال کوتاه، اضافه بار و نوسانات ولتاژ محافظت می‌کنند. آشنایی با نحوه کارکرد این تجهیزات حفاظتی و تنظیمات مربوط به آن‌ها، به کاربر این امکان را می دهد تا درک عمیق‌تری از نحوه عملکرد شبکه‌های قدرت در شرایط واقعی داشته باشد و با چالش‌های حفاظتی شبکه‌های قدرت بیشتر آشنا شود.

دسترسی به اطلاعات حفاظتی و کنترل از راه دور با سیستم اسکادا

این کارشناس یکی دیگر از امکانات پیشرفته این سیمولاتور را سیستم اسکادا (SCADA) دانست و گفت: این سیستم نه تنها برای مانیتورینگ و کنترل شبکه از راه دور طراحی شده است، بلکه امکان دسترسی به تمامی اطلاعات حفاظتی مانند اینترلاک‌ها، سکسیونرها و بریکرها را فراهم می‌کند.

وی افزود: با استفاده از این سیستم، اپراتورها قادر هستند شبکه را از راه دور مدیریت کنند و در صورت بروز خطا، اقدامات حفاظتی لازم را به‌صورت سریع و کارآمد انجام دهند.

این سیستم همچنین به اپراتورها اجازه می‌دهد تا اطلاعات دقیق و زمان واقعی Real-time مربوط به وضعیت شبکه را دریافت کرده و تصمیمات بهتری برای بهره‌برداری بهینه از شبکه اتخاذ کنند.

آشنایی تیم با عملکرد تجهیزات قدرت و سیستم‌های حفاظتی و کنترلی شبکه‌های برق بزرگ

بر اساس این گزارش در طول این بازدید، اعضای تیم دیسپاچینگ قابلیت‌های مختلف این سیستم را تجربه نموده و فرصتی پیدا کردند تا از نزدیک با عملکرد تجهیزات قدرت و سیستم‌های حفاظتی و کنترلی موجود در شبکه‌های برق بزرگ آشنا شوند.

این بازدید فرصتی بود تا اعضای تیم بتوانند از نزدیک با اجزای مختلف شبکه‌های قدرت آشنا گردیده و نحوه عملکرد تجهیزات حفاظتی و کنترلی پیشرفته در یک محیط شبیه‌سازی شده را تجربه کنند . همچنین، با مشاهده عملکرد دقیق سیستم‌های اسکادا و حفاظتی، دانش بیشتری درباره مدیریت شبکه‌های قدرت و بهره‌برداری بهینه از این سیستم‌ها در شرایط واقعی کسب نمایند.

این تجربه عملی ارزشمند باعث درک بهتر و دقیقتر تیم بازدید کننده نسبت به چالش‌های بهره‌برداری و حفاظت از شبکه‌های قدرت در دنیای واقعی گردید.