تأثیر محدودیت‌های برق بر تولید فولاد؛ رشد محدود فولاد میانی

افزایش ۴.۶ درصدی تولید فولاد میانی در فروردین ۱۴۰۴ در حالی ثبت شد که کاهش تولید ورق‌های فولادی زنگ خطر جدیدی برای صنایع پایین‌دستی به‌صدا درآورد.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر تأثیر محدودیت‌های برق بر تولید فولاد؛ رشد محدود فولاد میانی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معدن پیشرو؛ انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران تازه‌ترین گزارش آماری خود از وضعیت تولید محصولات زنجیره آهن و فولاد کشور در فروردین ماه ۱۴۰۴ را منتشر کرد که حاکی از رشد ۴.۶ درصدی در تولید فولاد میانی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

طبق این گزارش، در نخستین ماه سال جاری در مجموع ۳۳۱۲ هزار تن فولاد میانی در کشور تولید شده که نسبت به ۳۱۶۶ هزار تن در فروردین ۱۴۰۳، افزایش محسوسی را نشان می‌دهد. این رشد در حالی رخ داده که از ۱۶ فروردین محدودیت‌های برقی بر فولادسازان تحمیل شده و اگر این محدودیت‌ها نبود، احتمالاً میزان رشد تولید در فروردین بیشتر نیز بود.

نگاهی به جزئیات آمار تولید نشان می‌دهد که تیرآهن با کاهش ۴۱.۴ درصدی و کل مقاطع تخت فولادی با افت ۳.۳ درصدی مواجه شده‌اند. در مقابل، تولید اسلب با ۷.۶ درصد و بلوم و بیلت با ۲.۷ درصد رشد، در میان محصولات فولادی بیشترین افزایش را تجربه کرده‌اند.

اما در بخش ورق‌های فولادی، شرایط چندان مساعد نیست؛ تولید ورق گرم با کاهش ۴.۶ درصدی و ورق سرد با افت ۱.۳ درصدی همراه بوده است؛ زنگ خطری برای صنایع پایین‌دستی که وابسته به تأمین این نوع محصولات هستند که در همین راستا، کارشناسان بر اهمیت و فوریت مدیریت واردات ورق‌های فولادی به کشور تأکید دارند تا بتوان نیاز بازار داخل را به‌موقع تأمین کرد.

در مجموع، تولید کل محصولات فولادی در فروردین امسال ۱۸۱۲ هزار تن بوده که نسبت به ۱۸۵۱ هزار تن در مدت مشابه سال قبل، کاهش ۲.۱ درصدی داشته است.

گفتنی است که آمار منتشرشده، تولید محصولاتی چون کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی و سایر اقلام زنجیره فولاد را نیز دربرمی‌گیرد و چشم‌انداز تولید در ماه‌های آینده به شدت به سیاست‌های تامین انرژی، تسهیل واردات و برنامه‌ریزی دولت در حوزه صنعت وابسته است.