شناسه خبر: 509994
سه شنبه 23 اردیبهشت 1404 06:16
به گزارش خبر پایگاه اطلاع رسانی اعتلای نهادهای مردمی، دکتر زهره الهیان، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و رئیس گروه آیندهنگری و نظریهپردازی فرهنگستان علوم پزشکی، در حاشیه بازدید از نمایشگاه، به اهمیت این رویداد فرهنگی اشاره کرد و گفت: گذر از راهروها و غرفهها و دیدن عناوین متنوع کتاب در حوزههای مختلف علمی، مطالعاتی، فرهنگی، سیاست و اقتصاد، انسان را به وجد میآورد. اینها داشتههای یک مرز و بوم است که به تاریخ پرافتخار ایران بازمیگردد. در سالهای اخیر شاهد رشد چشمگیر علوم، فناوری و تولیدات فرهنگی در کشور بودهایم.
دبیرکل جمعیت اعتلای نهادهای مردمی انقلاب اسلامی با اشاره به ظرفیتهای علمی نمایشگاه افزود: برخی غرفهها که کمتر مورد بازدید قرار گرفتهاند، تولیدات علمی در مرزهای دانش دارند که متأسفانه به لحاظ عدم پوشش رسانهای و ناآشنایی مردم، آنطور که باید شناخته نشدهاند.
وی همچنین از نقش نمایشگاه کتاب در معرفی ظرفیتهای علمی کشور به مخاطبان داخلی و خارجی یاد کرد و گفت: بازدیدکنندگانی که از کشورهای دیگر به نمایشگاه میآیند، از گستره علمی و فرهنگی ارائهشده شگفتزده میشوند. این نشانهای از جایگاه فرهنگی و دانشی ایران در منطقه و جهان است.
نماینده سابق تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه، ضمن تأکید بر اهمیت کتابخوانی در بین جوانان و نوجوانان اظهار داشت: اینکه نویسندگان برای نوجوانان قلم میزنند و ناشران این گروه سنی را در اولویت قرار میدهند، بسیار ارزشمند است. باید این روند تقویت شود تا نسل آینده با میراث فرهنگی و دانشی کشور آشنا شود.
الهیان در خصوص شعار نمایشگاه امسال یعنی «بخوانیم برای ایران» گفت: این شعار بسیار زیباست. اگر از کودکی جرقههای مطالعه در ذهن روشن شود، این کودکان میتوانند آیندهساز کشور باشند. توجه به کتابخوانی باید از کودکی آغاز شود تا در بزرگسالی، جوانان به عنوان نخبگان کشور نقشآفرینی کنند.
وی همچنین به نقش زنان در پیشرفت جامعه اشاره کرد و گفت: اگر کشوری بخواهد به پیشرفت دست یابد، زنان آن جامعه باید نقش مؤثری داشته باشند. سرمایهگذاری بر روی زنان و بهویژه دختران باید جدی گرفته شود.
دکتر زهره الهیان همچنین به برخی کاستیهای نمایشگاه اشاره کرد و افزود: در برخی بخشها که کتابهای ارزشمند علمی عرضه میشود، متأسفانه تعداد بازدیدکنندگان کمتر است. لازم است از طریق اطلاعرسانی بهتر، این ظرفیتها به جامعه علمی کشور شناسانده شود.
وی در پایان از ناشران حوزه کودک و نوجوان قدردانی کرد و افزود: ایجاد ظرفیتهای مناسب برای این ناشران در نمایشگاه، بهدلیل استقبال گسترده خانوادهها، بسیار اهمیت دارد. باید تلاش کنیم تا کتابخوانی در بین کودکان و نوجوانان به یک فرهنگ پایدار تبدیل شود.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) ادامه خواهد یافت. همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان فراهم کرده است.