مهدی رباطی، مدیرعامل کارگزاری بورس بیمه ایران:

حمایت فعالان بازار سرمایه از تورم، سوء تفاهم است

سوتفاهمی در بازار سرمایه هست که میگویند فعالان بازار سرمایه دنبال تورم هستند تا بورس رشد بکند در صورتی که بحث این است که قیمت ها می بایست واقعی شود تا جیب دلال‌ها این وسط پر نشود
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر حمایت فعالان بازار سرمایه از تورم، سوء تفاهم است

به گزارش خبرنگاران گروه بورس، بانک و بیمه گزارش خبر ، در نشست تخصصی در حوزه بازارسرمایه که به همت خبرگزاری تسنیم و رادیو گفتگو برگزار شد، دکتر مهدی رباطی مدیرعامل کارگزاری بورس بیمه ایران ، تحلیلگر بازار سرمایه و اقتصاددان، امین دلیری، معاون پیشین وزیر اقتصاد و مدرس دانشگاه، فردین آقابزرگی، مدیرعامل سبدگردان نیکان و کارشناس بازار سرمایه، دکتر رضا غلامی، کارشناس اقتصادی به گفتگو پرداختند.

در بخشی از این نشست مدیرعامل کارگزاری بورس بیمه ایران، در خصوص راهکارها و تدابیری برای کمک در بازار سرمایه گفت: سوتفاهمی در بازار سرمایه هست که میگویند فعالان بازار سرمایه دنبال تورم هستند تا بورس رشد بکند در صورتی که بحث این است که قیمت ها می بایست واقعی شود تا جیب دلال‌ها این وسط پر نشود. بنابراین دولت موظف است نظارت داشته باشد تا این مابه التفاوت قیمت به جیب تولید کنندگان و سهامداران برود نه جیب دلال، پس بحثی که وجود دارد این است. بنایراین فعالان بازار دنبال شفاف‌سازی قیمت‌ها هستند.

مهدی رباطی در خصوص لایحه بودجه و مساله کسری و تامین بودجه" نیز اشاره نمود : براساس گزارش‌های منتشرشده، بودجه 1401 بدون کسری ارائه ‌است. اما نکته مبهم در این خصوص این است که تامین آن از چه محلی قرار است صورت گیرد ؟ آیا اوراق چاپ می‌شود و یا از کانال سود شرکت‌های بورسی تامین می‌شود ؟

در کل چنانچه کسری بودجه از محل سیاست‌های انقباضی مالی تامین شود، قطعا به ضرر بازار بورس تمام خواهد شد، اما در صورتی که انضباط مالی و کاهش هزینه‌های دولت در دستور کار قرار گیرد، قطعا زیانی متوجه بازار سرمایه نخواهد شد، که البته اجرا شدن این امر بعید به نظر می‌رسد.

این فعال بازار سرمایه افزود: درنهایت باید به این نکته توجه شود که رفع کسری بودجه دولت از چه ردیف درآمدهایی خواهد بود، و در نتیجه،‌ تاثیر آن بر بازار و شرکت‌های هم چون معدنی، پتروشیمی، پالایشگاهی چه خواهد بود.

وی همچنین با اشاره به بحث حذف ارز 4200 در بودجه، گفت: این موضوع می‌تواند تاثیرات بسزایی بر درآمد و سود شرکت‌هایی در صنایع داروسازی، غذایی و ... بگذارد که از این مسئله آسیب دیده‌اند.