بریکس زیر تیغ ترامپ

تهدید کشورهای بریکس را با تعرفه 100 درصدی توسط ترامپ

دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، کشورهای بریکس را تهدید کرده است که اگر تصمیم بگیرند سلطه دلار آمریکا را به چالش بکشند، تعرفه های 100 درصدی اعمال خواهند کرد تلاش کشورهای بریکس برای کاهش ارزش دلار آمریکا به نفع سایر ارزها، سال هاست که حرکت جهانی دلارزدایی ادامه دارد.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر تهدید کشورهای بریکس را با تعرفه 100 درصدی توسط ترامپ

به گزارش گروه اقتصاد _پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت،تاکنون، تلاش‌های جهانی برای دلارزدایی ثمره چندانی نداشته است، زیرا اکثریت قریب به اتفاق تراکنش‌های فرامرزی مربوط به اعضای BRICS همچنان به دلار صورت‌حساب می‌شوند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، کشورهای بریکس را تهدید کرده است که اگر تصمیم بگیرند سلطه دلار آمریکا در اقتصاد جهانی را به چالش بکشند، تعرفه های 100 درصدی اعمال خواهند کرد. BRICS مخفف اقتصادهای ملی در حال ظهور برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است.

ترامپ در پستی در شبکه‌های اجتماعی نوشت: « این ایده که کشورهای بریکس تلاش می‌کنند از دلار فاصله بگیرند، در حالی که ما ایستاده‌ایم و تماشا می‌کنیم، به پایان رسیده است.»

ما به تعهد این کشورها نیاز داریم که نه ارز جدید بریکس ایجاد کنند و نه از ارز دیگری برای جایگزینی دلار قدرتمند آمریکا حمایت کنند، در غیر این صورت با تعرفه های 100 درصدی مواجه خواهند شد و باید انتظار داشته باشند که با فروش به اقتصاد شگفت انگیز ایالات متحده خداحافظی کنند. . آنها می توانند بروند یک "مکنده" دیگر پیدا کنند! رئیس جمهور منتخب گفت: هیچ شانسی وجود ندارد که برجام جایگزین دلار آمریکا در تجارت بین المللی شود و هر کشوری که تلاش می کند باید با آمریکا خداحافظی کند .

حرکت جهانی دلارزدایی سال‌هاست که کشورهای بریکس و کشورهای به اصطلاح منحرف در تلاشند تا دلار آمریکا را به نفع سایر ارزها کنار بگذارند. در سال 2019، پوتین اعلام کرد که زمان بررسی نقش دلار در تجارت فرا رسیده است. در آن زمان، روسیه و چین روی آوردن به یورو، دومین ارز غالب جهان، را به عنوان یک بن بست قابل قبول در نظر گرفتند و هدف نهایی آن استفاده از ارزهای خود بود. رسانه های ایران گزارش دادن که سال گذشته، روسیه و ایران پس از اینکه اعلام کردند به جای دلار آمریکا با ارزهای محلی خود معامله خواهند کرد، حرکتی جسورانه انجام دادند .

رسانه دولتی ایران اعلام کرد : بانک‌ها و فعالان اقتصادی اکنون می‌توانند از زیرساخت‌هایی از جمله سامانه‌های بین بانکی غیر سوئیفت برای معامله با ارزهای محلی استفاده کنند .

همچنین سال گذشته، روسیه سود سهام پروژه های نفتی ساخالین 1 و 2 را به یوان چین به جای دلار پرداخت کرد. سال گذشته، روسیه از سیستم های پرداخت جهانی تحت سلطه دلار آمریکا پس از تحریم های گسترده علیه جنگ اوکراین قطع شد. روسیه اعلام کرد که دیگر ارز آمریکایی را به عنوان پرداخت کالاهای انرژی خود نمی پذیرد اما در عوض به ارزهای چینی و اماراتی روی خواهد آورد.

با این حال، تلاش‌های جهانی برای دلارزدایی ثمره چندانی نداشته است، زیرا اکثریت قریب به اتفاق تراکنش‌های فرامرزی شامل اعضای BRICS همچنان به دلار صورت‌حساب می‌شوند. در واقع، مبادله ارزهای محلی اعضای BRICS با یکدیگر و با سایر ارزهای بازارهای نوظهور اغلب مستلزم استفاده از دلار به عنوان یک واسطه است. علاوه بر این، سهم بزرگی از بدهی های دولتی و خصوصی در این اقتصادها به دلار است. ثبات نسبی دلار در مقایسه با بسیاری از ارزهای محلی، آن را به عنوان وسیله ای برای پرداخت در تجارت فرامرزی جذاب تر می کند. استفاده گسترده از دلار در این موارد، خود را تقویت می کند، بنابراین نقش جهانی مسلط خود را حفظ می کند و مانع از تلاش برای دلارزدایی می شود.

تعرفه های کانادا

اما ترامپ فقط بریکس نیست. او همچنین تهدید کرده است که به دلیل عدم مهار مواد مخدر و مهاجرانی که از مرز عبور می‌کنند، تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر تمامی کالاهای وارداتی از کانادا و مکزیک اعمال می‌کند و واردات نفت کانادا از آن مستثنی نیست. با این حال، تحلیلگران خاطرنشان کرده‌اند که اعمال تعرفه‌ها بر کانادا باعث افزایش قیمت سوخت برای آمریکایی‌ها می‌شود و بزرگترین تامین‌کننده نفت خام آمریکا را به آشوب می‌کشد. وارداتی از کانادا طبق گفته De Haan، مصرف کنندگان در غرب میانه، جایی که پالایشگاه ها 70 درصد از 4 میلیون بشکه در روز واردات نفت خام کانادا را پردازش می کنند، در صورت ادامه تعرفه های ترامپ، ممکن است حدود 10 درصد برای گاز خود بپردازند.

باب مک‌نالی، رئیس شرکت انرژی راپیدان ، با اشاره به بازار در غرب میانه بالا، به بلومبرگ گفت: « کانادا و پالایشگاه‌های PADD 2 به‌طور جدایی‌ناپذیری به هم مرتبط هستند و گزینه‌های کمی برای انحراف و جایگزینی دارند .

پالایشگاه‌هایی مانند Marathon Petroleum (NYSE:MPC) و Phillips 66 (NYSE:PSX) مجبور خواهند بود برای واردات نفت از کانادا قیمت بالاتری بپردازند یا تامین‌کنندگان جایگزین -و گران‌تر- پیدا کنند. به گفته روری جانستون، تحلیلگر کالا، در هر دو سناریو، " تعرفه های نفتی کانادا [با توجه به وابستگی بخش عمده ای از صنعت پالایش ایالات متحده به نفت خام کانادا] قیمت پمپ را افزایش می دهد " و افزود که هزینه خوراک خام بیشترین وزن را در تعیین دارد. قیمت خرده فروشی بنزین

BP Plc (NYSE:BP) همچنین به لطف پالایشگاه Whiting در ایندیانا، بزرگترین تامین کننده سوخت در غرب میانه، تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. به گفته RBN Energy، سال گذشته، این پالایشگاه بیش از 250 هزار بشکه در روز نفت سنگین کانادا یا 57 درصد از ظرفیت پالایش 440 هزار بشکه در روز خود را وارد کرد