دلایل افزایش زیان انباشته در بانک آینده و بررسی راههای کاهش احتمالی آن

بانک آینده در خصوص ابهام صورت‌های مالی 9 ماهه سال جاری که با زیان انباشته 284.5 هزار میلیارد تومانی همراه شده، اعلام کرد: طبق صورت وضعیت مالی، بخش عمده‌ای از دارایی‌های بانک شامل تسهیلات اعطایی و سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌های دریافت کننده تسهیلات است که این سرمایه‌گذاری‌ها عمدتاً پروژه محور هستند.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر دلایل افزایش زیان انباشته در بانک آینده و بررسی راههای کاهش احتمالی آن

به گزارش خبرنگاران گروه بازارسرمایه گزارش خبر، بانک آینده در خصوص ابهام صورت‌های مالی 9 ماهه سال جاری که با زیان انباشته 284.5 هزار میلیارد تومانی همراه شده، اعلام کرد: طبق صورت وضعیت مالی، بخش عمده‌ای از دارایی‌های بانک شامل تسهیلات اعطایی و سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌های دریافت کننده تسهیلات است که این سرمایه‌گذاری‌ها عمدتاً پروژه محور هستند.

گزارشات کارشناسی ارزیابی دارایی‌های فیزیکی و سهام شرکت‌های فرعی که در سامانه کدال نیز افشا شده، بیانگر فزونی ارزش روز دارایی‌های فیزیکی و سهام شرکت‌های فرعی بانک آینده در مقایسه با بهای تمام شده آنها است اما براساس استانداردهای حسابداری، امکان شناسایی درآمد ناشی از افزایش ارزش وجود ندارد و درآمد سرمایه‌گذاری در پروژه‌ها پس از تکمیل و واگذاری، قابل شناسایی است در حالی که هزینه‌های بانک از جمله هزینه سود سپرده‌ها باید به محض تحمل، شناسایی و ثبت شود.

عدم تطابق زمانی شناسایی درآمدها و هزینه‌ها، منتج به زیان و ‌افزایش زیان انباشته بانک و ایجاد ابهام برای سهامداران و سپرده‌گذاران بانک شده است.

از سوی دیگر، بخش عمده‌ای از تسهیلات بانک به شرکت‌های دارای پروژه نیمه تمام پرداخت شده که سهام آن‌ها در مالکیت و دارایی‌های فیزیکی آن‌ها به عنوان تضمین تسهیلات اعطایی در توثیق بانک است و هیچ‌گونه ابهامی در وصول آن‌ها وجود ندارد و ذخیره مطالبات مشکوک الوصول کافی بابت آن‌ها در حساب‌ها منظور شده است.

براساس تکالیف بانک مرکزی از جمله مجوز برگزاری مجامع عادی بطور فوق‌العاده بابت عملکرد سال‌های 97 تا 99 که در سامانه کدال نیز اطلاع‌رسانی شده ، بانک ملزم به تعدیل زیان انباشته در صورت های مالی این سال‌ها در مجموع به 126.9 هزار میلیارد تومان شامل 69.6 هزار میلیارد تومان بابت برگشت درآمدهای شناسایی شده و 57.3 هزار میلیارد تومان بابت شناسایی ذخیره مطالبات مشکوک الوصول، علاوه بر مبالغ ذخیره مطالبات مشکوک‌الوصول شناسایی شده درحساب‌ها شده که انجام تعدیلات موجب افزایش زیان انباشته بانک شده است.

تکمیل و واگذاری پروژه‌های نیمه تمام، منجر به برگشت ذخایر مطالبات مشکوک‌الوصول شناسایی شده، شناسایی درآمدهای شناسایی نشده تسهیلات اعطایی و درآمد ناشی از افزایش ارزش و فروش دارایی‌ها و در نتیجه اصلاح سودآوری و کاهش زیان انباشته خواهد شد.

منبع:بورس پرس

::

مطالب مرتبط